Resultado da pesquisa (31)

Termo utilizado na pesquisa Bioquímica

#31 - Colony types and biochemical characteristics of Clostridium chauvoei isolated from cattle in Brazi

Abstract in English:

The morphological variation of colonies and biochemical characteristics of Clostridium chauvoei, isolated from the metatarsial and metacarpial bones of bovines with a history of blackleg, were investigated. The 59 cultures isolated contained 7 distinct morphological types of C. chauvoei and only 10 (16.95%) showed Type IV growth according to Zeissler (1928). All cultures hydrolized gelatin, had no proteolytic activíty and produced neither lecithinase nor lipase. Only 51 (86.44%) of the 59 cultures showed saccharolytic activity (lactose fermented). The biochemical profile was increased to 29 biochemical tests. The results indicate the morphological heterogenicity and biochemical variations of C. chauvoei in our environment.

Abstract in Portuguese:

A variação morfológica de colônias e do comportamento bioquímico de culturas de Clostridium chauvoei, isoladas de ossos metatarsianos e metacarpianos de bovinos com histórico clínico de carbúnculo sintomático, foi analisada. Das 59 culturas estudadas, observaram-se 7 tipos morfológicos distintos de C. chauvoei e somente 10 (16,95%) apresentaram crescimento do tipo IV. Todas as culturas isoladas hidrolizaram a gelatina, não apresentaram atividade proteolítica e nem produziram lecitinase e lipase. Das 59 culturas testadas 51 (86,44%) fermentaram a lactose (atividade sacarolítica). O perfil bioquímico foi ampliado para 29 provas bioquímicas. Estes resultados demostraram a heterogenicidade morfológica das colônias de C. chauvoei no nosso meio, apresentando variações nos seus parâmetros bioquímicos.


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